ДОБРЕ ДОШЛИ във Вигалекс

Водещ производител на натурални ароматични продукти повече от 30 години.

Първите договори

за продажби на етерични масла датират от 1991 година. Днес дружеството е международно признат доставчик на натурални ароматични продукти за нуждите на парфюме­рий­ната, козметичната и хра­нителната промишлености.

Ежегодно

разширяваме асортимента на предлаганите ароматични продукти. От 2004 г. Вигалекс започна производство на органични етерични масла.

Наши клиенти

са както големи международни компании от бранша, така и значителен брой по-малки потребители от целия свят.

През годините фирмата изгради добра материална база в гр. Гурково, който се намира в източния край на прочутата Розова долина.

Производствената база на “Вигалекс” ЕООД е разположена на неголяма площ – 3,5 дка, но включва няколко компактни работещи производствени инсталации за получаване на натурални ароматични продукти чрез парна дестилация и екстракция, както и модерно складово стопанство.

Във “Вигалекс” ЕООД работи екип от висококвалифицирани специалисти с многогодишен опит в производството и контрола на качеството на ароматични продукти. Фирмата отделя специално внимание и на подготовката на млади специалисти.

Водеща линия в работата на фирмата е високото качеството на готовите продуктите, което се гарантира от внедрената през 2004 г. система за управление на качеството, изградена в съответствие с изискванията на ISO 9001-2000. Системата е сертифицирана от TUV Rheinland Inter Cert. Kft. и непрекъснато се усъвършенства и подобрява.

Дейността на фирмата е ориентирана изцяло към клиентите – високо качество на предлаганите продукти, разумни цени и отлично обслужване.

Нашите продукти

Розово масло

Розово масло

Получава се от свежи цветове на маслодайната роза (Rose damascena – Miller) чрез водна дестилация. Представлява масловидна прозрачна течност или хетерогенна (heterogeneous) маса при температура под 23 градуса...

Етерично масло от лавандула

Етерично масло от лавандула

Получава се чрез парна дестилация на цъфтящите съцветия на лавандулата (Lavandula angustifolia - Miller). В състава на лавандуловото масло влизат около 90% монотерпени и около 10% сескитерпени и полимери....

Розова вода

Розова вода

Произвежда се в края на розоваренето, при дестилацията на свеж розов цвят и последваща кохобация на дестилационните води. Представлява лесноподвижна, безцветна, прозрачна течност с розов мирис. Съдържа до...